Ce visăm astăzi?

Zilele trecute am dat peste un articol tare bunișor de la Mark Manson, care mi-a dat un pic de gândit și ,hey, dacă e pus creierul la lucru și rotițele se mișcă încetișor scârțâind, eu mă bucur că, poate, nu va rămâne atrofiat de la atâta nimică-facere, fiind în „concediu” de îngrijire a copilului, nu-i așa?

Voi știți ce zic 😀

Cine e Mark Manson? e tipul care a scris cartea „The Subtle Art of Not Giving a F*ck” (În română ar fi „Arta subtilă a nepăsării”). Cartea încă nu am citit-o, dar urmează , cu siguranță, pentru că fiind abonată la blogul său, dau peste unele gânduri care îmi vin pe plac. O descriere succintă găsiți aici.Și o puteți comanda online aici.

Pozitivismul exagerat nu e sănătos. Dacă faci o mască fericită și îți zici că totul va fi bine și că ești frumoasă așa cum ești , problemele nu vor dispărea ca prin minune. Și riști, de altfel, să explodezi de frustrări și supărări acumulate, doar pentru că nu ai gestionat la timp situația și ai ascuns adevăratele emoții sub fața fericită și pozitivă.

În articolul despre care vorbeam la început Mark deschide subiectul visurilor și a tendinței pur marketologice de a arunca în oameni sloganul: „Follow your dreams” și„become what you want”, pentru că fiecare își datorează sieși, în primul rând, dreptul la fericire prin visuri mari și scumpe și bla bla bla.

Și ce facem dacă visul e despre droguri? adică despre un stil de viață lipsit de griji, uitare de sine, un trai ușor pe spatele altora, sau dacă e despre parvenire și bogație peste noapte?

Ca să fiu pe deplin sinceră cu mine însămi, m-am regăsit într-o doză de pozitivizm la care chem prin postările mele (recitind „Cunoaște-te , femeie”, de exempu, văd o chemare spre cunoaștere, acceptare apoi autodepășire, sper că și voi vedeți asta), mă tem doar să nu exagerez.

Și ARTICOLUL lui Mark Manson e despre asta, despre extreme, despre hiperbolizarea „live your dream”, de care ar trebui să ne lipsim, cumva. Altfel, dacă nu atingi picul pe care „ești dator” să îl atingi, devii un ratat.

Whether it’s a new career, being the best-dressed person at a party, reaching enlightenment, or realizing a tryst with a woman halfway around the planet, we’re told that we owe it to ourselves to go out and get it, and we’re some type of failure if we don’t. 

Mark Manson

Mă întreb și eu cum am ajuns noi să nu mai simțim fericirea din lucrurile simple? să o condiționăm și să o legăm de niște scopuri, care, odată atinse, nu ne mai satisfac?

Cum să găsim echilibrul fin între dorința de a crește/ a te dezvolta ca personalitate și goana după visuri mari?

Nu știu cine a inventat expresia: „ai grijă ce îți dorești, căci ar putea să se împlinească”, dar cred că ar merge fix drept motto existențial al generațiilor ce urmează.

Uneori e mai bine să trăiești văsând, decât să-ți trăiești visul.

The reason not every fantasy should be pursued is because fantasies never have negative repercussions. Reality does. You’re able to feel fear and terror without ever actually being in danger. You can feel excitement and adrenaline without ever actually risking anything.

Mark Manson

Abia aștept să fac rost și de cartea lui Mark Manson, ca să revin apoi cu o părere mai amplă despre el, între timp îl văd ca pe un om cu picioarele ancorate în realitate, ce încearcă să ne ancoreze și pe noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s