3 lucruri pe care să le faci cu piciul tău, ca să ai niște sărbători „altfel”

Iată 3 idei care mi-au venit, pe care le poți face și tu, mai ales dacă ai un copil (ori mai mulți :D) mai mărișor, veți putea să vă distrați bine împreună.

E mijloc de decembrie.

Sunt mamă de peste un an și ceea ce vreau cu tot dinadinsul este să îmi fac niște tradiții frumoase împreună cu copilul meu, ca să avem apoi propriile amintiri de sărbători.

Și totuși nu țin morțiș să facem fix cum vreau eu, vom avea niște ani de încercări până să vedem ce ni se potrivește nouă, ce ne place și ce nu ne place să facem, ce ne ajută să fim nu doar ghiftuiți de sărbători ca niște rățuște la cuptor, dar ne mai și învață câte ceva bun.

Niște ani în care am de învățat eu, mai întâi, cum să fiu un părinte conștient și implicat și să îmi cresc copilul în acest spirit.

Voi încerca să îmi ascult și să îmi aud copilul ca să facem împreună ceea ce îi place și lui și mie.

Acum, cât el e prea mic ca să spună ce vrea, eu am posibilitatea să ghidez ușor, ușor viitoarele noastre tradiții pe un făgaș bun, sper eu.

Iată, prin urmare, 3 idei care mi-au venit, pe care le poți face și tu, mai ales dacă ai un copil (ori mai mulți :D) mai mărișor, veți putea să vă distrați bine împreună.

1. Scrisoare lui Moș Crăciun. Da știu că nu am inventat ceva mega nou și iovativ, însă ascultând ieri un nou articol de la Bookademy (e un canal care mie tare, tare îmi place , e în limba rusă așa că recomand celor ce cunosc limba 😉 ), m-am inspirat și m-am gândit că am putea să scriem altfel de scrisori, scrisori nu pline de dorințe și cadouri, ci pline de recunoștință, de mulțumire pentru ceea ce avem. În acest fel copilul va învăța să nu tindă doar spre lucruri materiale ( jucării, jocuri electronice, dulciuri, mănușele, fulărașe, etc.), ci să aprecieze ceea ce are deja, să descopere cât de norocos este având toate aceste lucruri, și pe termen lung va ști că fericit este cel ce poate să mulțumească având ceva și nu cel care având,  va fi, totuși, mereu nemulțumit și supărat.

Notă: să nu se înțeleagă că nu vom avea ambiții și dorințe sau scopuri bine puse, ba vom avea și o astfel de listă pentru noul an, dar un fapt nu anulează pe celălalt, și recunoștința ne va ajuta să privim obiectiv spre scopurile și dorințele noastre cele mai mari. Acest lucru este, cu atât mai mult, aplicabil și pentru adulți 😉

2.Filmul de Crăciun. Noi am cam crescut cu „Singur acasă” pe fundalul sărbătorilor de iarnă, părinții noștri cu filmele sovietice „Ирония судьбы, или С легким паром”. Eu aș vrea să îi ofer alegerea copilului meu, să privim un film pe care l-a ales el. Am putea să îi oferim ajutor, propunând 3 filme diferite, dar să fie în final alegerea lui. Astfel vom lega Crciunul de un film ales de noi și nu de ceea ce se „vinde” la TV ;).

3. Cadoul pentru un copil străin E frumos să credem în Moș Crăciun, cu sanie și reni, și sac fără fund cu cadouri interminabile, dar ar fi și mai frumos să creștem în copii noștri bucuria de a dărui. Îmi place ideea celor de la CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI și anul acesta, cred că va fi primul în care vom participa și noi cu Vladimir la această campanie frumoasă ,ca să aducem un Crăciun mai frumos copiilor din familii cu posibilități reduse. mai avem doar o săptămână la dispoziție ca să umplem cutiuța noastră cu bunătăți și să o ducem la punctele de colectare. Vedeți și voi detalii pe pagina de facebook link-ul căreia l-am atașat mai sus. Iar noi cu Vladimir revenim cu poze de la pregătirile noastre.

Aș fi bucuroasă să împărtășiți cu noi, în comentarii, ce faceți voi special în prag de sărbători cu picii voștri.

Vă cuprind.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s